AĞRI / PATNOS - Cumhuriyet İlkokulu

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için haziran ayından itibaren planladığımız hazırlıklarımız tamamlandı.

Temmuz ayında okul idarecilerimizce zımparalanan(Eski Masalar) 50 adet öğrenci masasının vernik ve cam cila işleri yapılıp, kullanıma hazır hale getirildi. Okul tabelası yeni mevzuata uygun olarak değiştirildi.Okulumuzun iç kısımları tavan ile beraber boyandı, sınıf kapıları ve okul giriş kapısı boyatıldı, merdiven korkulukları boyandı, bahçe kapısının çürümüş yerleri onarıldı ve  boyandı; bodrum katının(Bodrum Kat) sıvası yapılıp boyandı, elektrik sistemi yenilendi ve Matematik ile Fen Bilimleri materyalleri için malzeme odasına dönüştürüldü; üst sınıflarımızın pencerelerine öğrencilerimizin güvenliği için güvenlik kilidi taktırıldı, sınıf kapılarımızın kolları iş sağlığı ve güvenliği açısından tavsiye edilen bariyerli kapı kolları ile değiştirildi, sınıflarımıza perde alındı. Okulun güvenliği için kamera sistemindeki eksiklikler giderildi. Ses sitemlerine takviye yapıldı. Merdivenler ile okulun giriş zemininde kaymaz bant uygulaması yapıldı. Elektrik sistemi ile ısınma sistemindeki yenilenme çalışmaları için de malzeme tedariği bekleniyor.

Teşekkürler; Sınıfların temizlenip, düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi de unutmamak lazım. Emeklerine ve gayretlerine sağlık.

Ağu

16 Haziran 2023 tarihinde okulların tatil olması ile okul idarecilerimiz yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin daha sağlıklı, güvenli ve kaliteli bir ortamda eğitim görmeleri amacıyla okulda tespit ettikleri alanlarda bakım, onarım ve boyama işlerini başlattılar. Bu kapsamda sınıflar boyanmaya başlandı, kamera sistemleri yenilendi, ses sistemleri yenilendi, çürümüş bahçe kapısı onarılıyor, kaderine terk edildiği için harabe bir görüntüye dönüşen bodrum katı yenileniyor.

Yukarıda açıklanan çalışmalar dışında eksikliği tespit edilen malzeme ve materyalleri temin etmek ve iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki eksiklikleri tamamlamanın da amacındayız.

Okullar açılmadan hepsini bitirmenin gayretindeyiz.

Tem

Tatilin başlaması ile okulumuzu 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına hazırlamak için  okul idaremizce belirlenen alanlarda tamir tadilat işlerine başlandı. Bu kapsamda eskiyen, öğrenciler tarafından çizilen yaklaşık 50 öğrenci masası idarecilerimizce zımparalandı. Daha sonra vernik ve cila sürülerek yeni sezona hazırlanmış olacak.

Mrt

Ağrı Valiliği himayesinde yürütülen "Okuyan Şehir Ağrı" projesi kapsamında okulumuz sınıf öğretmeni Hasan Saçak ve 3-A sınıfı tarafından "Çanakkale Zaferi: Son Yoklama" gölge oyunu AİÇÜ Patnos Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda sahnelendi. Gösteriye İlçe Kaymakamı, Yüksekokul müdürü ve diğer protokol üyeleri ile öğrenci velileri katıldı. Gösteri sonunda sayın kaymakamımız öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Ekm

Bakanlığımız bünyesinde başlatılmış olan Aile Okulu Eğitimi Projesi kapsamında, okulumuz ilk ve ortaokul velilerine seminerler düzenlenmiştir

Ekm

İnternet erişiminde sıkıntı yaşayan öğrencilerimizi idare odaları, öğretmen odası, Rehberlik odası, bilişim sınıfında ve boş sınıflarınızda sınava aldık.

Eyl

Tüm Türkiye Genelinde yapılan etkinlik kapsamında, ilçemiz etkinliğine okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencileri katılım sağladılar

Eyl

Öğrencilerimizde demokrasi, insan hakları, vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik, yurt bilinci gibi kavramların daha iyi anlaşılması adına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı yapıldı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencimiz Rukiye ESKİN, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kaymakamımız Sayın Yusuf CANKATAR'ın koltuğuna oturdu.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencimiz Belinay ZENGER İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yakup TAŞDEMİR'in koltuğuna oturdu.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuzun bahçesinde ve İlçe Gençlik Merkezi'nde çoşkuyla kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

2-B sınıfı öğretmenimiz Yasemin GÜNEŞ'in sınıfıyla beraber yürüttüğü ' Ağacımla Büyüyorum Projesi' etkinliği kapsamında okulumuzun bahçesine ağaç dikildi. Okulumuzun ve dünyamızın daha yeşil olmasına katkı sağlayan katılımcılara teşekkür ederiz.

Nis

2-B sınıfı Öğretmenimiz Yasemin GÜNEŞ ve öğrencileri TEMA'ya ağaç bağışlayarak sınıflarını TEMA sınıfı yaptılar. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutlarız.

Mrt

İlçe Genelinde yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavında ilçe 1.si olan Ahmet Musab Kılıç ve İlçede 2.olan İbrahim Esat Yıldırım'ı tebrik ederiz.