AĞRI / PATNOS - Cumhuriyet İlkokulu

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programı yaptık. Emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Bu vatanı bize emanet edenlere minnettarız.

Mrt

12 Mart 2022, İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılı okulumuzda kutlandı. 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, görevli öğrencilerin kürsüde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını, bilgilendirici metinleri ve şiirleri okumasıyla devam etti. İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

2.sınıflar arası kazanım değerlendirme sınavında dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüller verildi. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ederiz.

Mrt

Tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla "Deprem/Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı.Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile "Çök, Kapan, Tutun" hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.

Ock

1.sınıf öğretmenimiz Eda Kaynar'ın sosyal etkinlikleri kapsamında okulumuzda satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvaya 30 öğrencimiz katıldı. Turnuvada dereceye giren başarılı öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi.

Dereceye giren öğrencilerimiz

1. Hacernur Köktürk

2. Hamza Ulutaş

3. Serhat Dilmaç

Ara

Kaynakları hızla tükenmekte olan dünyamızda, enerjinin önemini dikkat çekerek enerji tasarrufuna farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek amacıyla, okulumuz Görsel Sanatlar öğretmeni Havva Bak ve öğrencilerimizin çalışmalarını okulumuz koridorlarda sergiledik.

Ara

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde, öğrencilerde afet bilinci oluşturmak amacıyla okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

Ara

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun.

Dünya İnsan Hakları Günü'nde dünyanın neresinde olursa olsun her insanın aynı haklara sahip olabilmesi umuduyla...

Ara

En büyük engel sevgisizliktir. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Engelliler Günü Kutlu Olsun

Ara

Okulumuz 4-A sınıfının hazırlamış olduğu aylık gazete köşesi panodaki yerini aldı. Sınıf öğretmenimiz Yunus Marangoz'a ve öğrencilerine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yılı anma töreni okulumuzda yapıldı. Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Kas

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim en büyük eserimdir" dediği Cumhuriyetin 98. yılı okulumuzun bahçesinde kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.